Aktualno
Aktualno
17. listopad 2023

Radenska Adriatic podržala je najveću europsku akciju dobrovoljnog pošumljavanja

Radenska Adriatic podržala je najveću europsku akciju dobrovoljnog pošumljavanja

Proteklog vikenda na Mosoru, krškoj planini između Splita i Omiša, održana je 37. Boranka – najveća europska volonterska akcija sadnje sadnica drveća na opožarenim područjima. Među vjernim je prijateljima akcije pošumljavanja i Radenska Adriatic, koja će ove godine četvrtu godinu zaredom posaditi po 10.000 stabala u Sloveniji i Hrvatskoj.

U akciji pošumljavanja, koja je prštala mladenačkim optimizmom, sudionici su se, uz stručno vodstvo hrvatskih šumara, pobrinuli za obnovu mješovite šume, koju na tom području čine hrast, čempres, bor i druge vrste drveća. S novozasađenim sadnicama i sjemenom ukupan broj posađenih stabala u šest godina popeo se na više od 130.000. Boranka je tako postala najveća europska akcija dobrovoljnog pošumljavanja i sjajan primjer kako se volonteri, organizacije i tvrtke mogu udružiti u obnovi prirode.

Pročitajte više >>

Internetska stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i praćenje statistike posjete. Izborom mogućnosti "slažem se" suglasni ste s korištenjem kolačića. U slučaju da se ne slažete izaberite mogućnost "ne slažem se".
Više o tome.