Aktualno
Aktualno
5. veljača 2016

Portfelj Radenske obogaćen s tri prepoznatljiva brenda

Portfelj Radenske obogaćen s tri prepoznatljiva brenda

Realizacijom dogovora s Badelom 1862, tvrtka Kofola ČeskoSlovensko dodaje Voćko, Naru i Inku u svoj portfelj

Iz Kofole ČeskoSlovensko, jednog od vodećih proizvođača i distributera bezalkoholnih pića u Europi, objavljena je akvizicija asortimana bezalkoholnih pića od Badela 1862, ugledne hrvatske tvrtke. Riječ je o akviziciji Kofola ČeskoSlovensko kojom će Radenska postati zadužena za upravljanje brendovima Voćko, Nara i Inka, trima tradicionalnim brendovima te samim time savršenim prinovama velike obitelji tvrtke Kofola. Postizanje dogovora sljedeći je korak u Kofola ČeskoSlovensko - Badel 1862 partnerstvu te logičan nastavak nakon što je Radenska od Badela 1862 preuzela PepsiCo distrubuciju za Hrvatsku.

Marián Šefčovič, generalni direktor Radenske i  regionalni menadžer za Adria regiju unutar Kofole ČeskoSlovensko izrazio je svoje zadovoljstvo sklopljenim poslom te dodao: "Zadovoljstvo nam je nastaviti poslovni odnos s Badelom 1862 na hrvatskom tržištu, posebno zato jer na hrvatskom tržištu vidimo veliki potencijal te ova suradnja za nas predstavlja korak naprijed prema uspostavljanju cjelovitog proizvodnog asortimana bezalkoholnih pića u Adria regiji. Upravljanje brendovima bogate povijesti i tradicije Kofolina je specijalnost, pa će Voćko, Nara i Inka biti odličan dodatak našem portfelju.«

Šefčovič  je također istaknuo kako se ovo novo partnerstvo dviju tvrtki proširuje i suradnjom  na distribuciji u HORECA segmentu.

Radenska je jedan od najvećih proizvođača mineralne vode u jadranskoj regiji, gdje je njeno ime nekoć, a tako je i na mnogim mjestima danas, bilo sinonim za mineralnu vodu. Glavni su joj proizvodi svjetski poznata mineralna voda Radenska Classic u premium kategoriji, koju podupire raznovrstan portfelj voda i bezalkoholnih napitaka, poput Ore i Pepsija. U proljeće 2015. Radenska je postala članom obitelji grupe Kofola ČeskoSlovensko. ČeskoSlovensko je jedan od vodećih europskih proizvođača bezalkoholnih napitaka sa sedam proizvodnih pogona i 1900 zaposlenika u Slovačkoj, Češkoj, Sloveniji i Poljskoj. Kofola ČeskoSlovensko je poznata po pozitivnom odnosu s lokalnim brendovima i poštovanju prema njima kao i prema i lokalnoj kulturi, te je udahnula novi život u mnoge brendove bezalkoholnih pića u navedenim zemljama.

Internetska stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i praćenje statistike posjete. Izborom mogućnosti "slažem se" suglasni ste s korištenjem kolačića. U slučaju da se ne slažete izaberite mogućnost "ne slažem se".
Više o tome.