Aktualno
Aktualno
25. listopad 2023

NERAZDVOJNI SMO

NERAZDVOJNI SMO

Zašto su novi čepovi drugačiji?

U skladu s Uredbom o smanjenju utjecaja određenih plastičnih proizvoda na okoliš (Uredba SUP), u tvrtki Radenska Adriatic započeli smo s uvođenjem novih čepova koji će ostati pričvršćeni na boci i nakon otvaranja.

Riječ je o promjeni koja od svih proizvođača pića zahtijeva upotrebu čepova koji se ne mogu odvojiti od boce, i to počevši od srpnja 2024. godine. Tako smo u tvrtki Radenska Adriatic postali dio ove promjene koja će pridonijeti smanjenju količine plastičnog otpada i očuvanju čistoće našeg okoliša.

Kakvi su novi čepovi?

Novi čepovi izrađeni su tako da nakon otvaranja ostaju čvrsto pričvršćeni na bocu, što sprječava da se izgube i potencijalno zagađuju okoliš. Uključuju i potrošača i omogućavaju mu da ispravnim postupanjem pridonosi zajedničkom cilju očuvanja čistog okoliša. Zato ih nikako ne trgajte s boca i nakon upotrebe bocu zajedno s čepom bacite u odgovarajući kontejner. Čepovi su jednostavni za otvaranje i zatvaranje. Međutim, kao i kod svake druge novosti, trebat će nam neko vrijeme da se na njih naviknemo.

 

Svaki se mali korak računa

Vjerujemo da je svaki doprinos jačanju cirkularne ekonomije vrijedan. Smanjenjem količine plastike i njenim lakšim recikliranjem zajedno ćemo doprinijeti očuvanju prirodnih resursa i smanjenju negativnih utjecaja našeg djelovanja na okoliš. Ne zaboravimo, samo zajedno možemo pomoći očuvanju našeg planeta za buduće generacije.

Ekološki prihvatljivo rješenje.

Plastičnim čepovima nije mjesto u prirodi, a dosad su mnogi tamo završavali. Veseli nas što će odsad upotreba čepova pričvršćenih na ambalažu smanjiti količinu plastike koja ostaje u prirodi.

Internetska stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i praćenje statistike posjete. Izborom mogućnosti "slažem se" suglasni ste s korištenjem kolačića. U slučaju da se ne slažete izaberite mogućnost "ne slažem se".
Više o tome.