Aktualno
Aktualno
13. kolovoz 2018

Grupacija Kofola uspješna u prvih šest mjeseci ove godine

Grupacija Kofola uspješna u prvih šest mjeseci ove godine

Grupacija Kofola povećala je sve ekonomske pokazatelje u prvih šest mjeseci godine. Prodaja Grupacije narasla je za 7 %, ne uzimajući u obzir poljski segment, odnosno za 1,9 % uključujući i taj segment. Ekonomski pokazatelj EBIT povećao se za čak 113,7 %, a EBITDA za 25,9 %. Osim o većoj prodaji, Kofola izvještava da su investitorima isplaćene najviše dividende u povijesti Grupacije i da žele i u budućnosti nastaviti s tom responzivnom politikom. 

„Toplo vrijeme i niže cijene šećera pomogli su nam postići vrlo dobru dobit, unatoč većim ulaganjima u plaće, koje zahtijeva trenutačna situacija na tržištu rada”, kaže Daniel Buryš, financijski direktor grupacije Kofola.

Pogonski motor prvih šest mjeseci bila je Češka, gdje je prodaja u usporedbi s istim razdobljem prošle godine narasla za 8,9 %. Sada već tradicionalno Jadranska je regija ponovno poslovala uspješno. „Porast iznosi 6,6 %. Imali smo uspjeha u Hrvatskoj, gdje je prodaja u odnosu na isto razdoblje lani narasla za 16 %, što nas također motivira da uložimo više u marketinške aktivnosti u ovoj regiji”, kaže Marián Šefčovič, glavni izvršni direktor Radenske.

U prvih šest mjeseci godine Grupacija je isplatila dioničarima dividendu od 16,20 čeških kruna po dionici, što je najveći iznos u povijesti Grupacije.

Internetska stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i praćenje statistike posjete. Izborom mogućnosti "slažem se" suglasni ste s korištenjem kolačića. U slučaju da se ne slažete izaberite mogućnost "ne slažem se".
Više o tome.